35,10,0,50,1
25,600,60,2,3000,5000,25,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
1,2,1,0,0,46,15,5,2,1,0,20,0,1
WZS ZATOR
WZS ZATOR
WZS ZATOR
WZS ZATOR
WZS ZATOR
WZS ZATOR
WZS ZATOR
WZS ZATOR
WZS ZATOR
WZS ZATOR
WZS ZATOR
WZS ZATOR
WZS ZATOR
WZS ZATOR

logo WZS

Wielozawodowy Zespół Szkół im. Rotmistrza Witolda Pileckiego w Zatorze

20221118 120710

W dniu 18 listopada 2022 r. uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych pod opieką pani Agnieszki Talik i pani Ewy Frączek wzięli udział w Międzynarodowych Targach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA oraz Targach Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD organizowanych cyklicznie w Krakowie. Młodzież miała możliwość zapoznać się z nowoczesnym sprzętem, wyposażeniem oraz obowiązującymi trendami w branży gastronomicznej. Ponadto uczniowie mogli zobaczyć profesjonalnych kucharzy w czasie pracy, a także degustować przygotowane przez nich potrawy.  
Ważnym punktem uczestnictwa w targach był udział uczennic z klasy IV: Klaudii Pawlik, Julii Suski i Gabrieli Grubki w pokazie kulinarnym „Potrawy z dziczyzny”, w którym dziewczyny z najwyższą klasą zaprezentowały swoje umiejętności. Praca ze znakomitymi szefami kuchni panem Janem Filipczykiem i panem Marcinem Polusem była okazją do zdobycia nowej wiedzy racjonalnie i efektywnie wykorzystywanej w praktyce. Doceniając tak cenny pod względem edukacyjnym czas, dziękujemy panu Janowi Filipczykowi za umożliwienie wzięcia udziału w pokazie kulinarnym.

 

Wstecz

   Współpraca:

  1   2345678910111213
Początek strony