Międzynarodowe Targii Wysposażenia Hoteli i Gastronomii 2018

Międzynarodowe Targii Wysposażenia Hoteli i Gastronomii 2018

12 

    
     Dnia 9 listopada 2018r. uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz zasadniczej szkoły zawodowej kształcącej w zawodzie kucharz, wzięli udział w Międzynarodowych Targach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA.

      W hali Expo w Krakowie, gdzie odbyły się targi, młodzi kucharze mieli możliwość zapoznania się z bogatą ofertą urządzeń i produktów wykorzystywanych w gastronomii, prezentowaną przez niemal 400 wystawców z 20 krajów. Największym zainteresowaniem wśród naszych uczniów cieszyły się warsztaty, interesujące pokazy i prezentacje kulinarne, pozwalające poczuć smak kuchni amerykańskiej, stanowiącej temat przewodni tegorocznego wydarzenia.

     Reprezentacja WZS miała swój udział w jednym z pokazów. Pod okiem znanego kucharza pana Jana Filipczyka przygotowała dla licznie zgromadzonej publiczności łososia, który zachwycił swym zapachem i smakiem. Nie od dziś wiadomo, że osiągnięcie takiego efektu jest możliwe tylko poprzez nieustanny rozwój i poszukiwanie nowych doświadczeń zawodowych, których inspiracją stają się spotkania i możliwość współpracy z najlepszymi. Z tego też względu dziękujemy panu Janowi Filipczykowi z Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej za umożliwienie nam poszerzania kulinarnych horyzontów.

{gallery}2018/54{/gallery}

 {backbutton}

Facebook