Konkurs „Przez żołądek do serca” roztrzygnięty
Zbliża się Dzień Kobiet … Z tej okazji można wręczyć ukochanej kobiecie kwiaty lub czekoladki, albo wyrazić to, co się czuje w inny sposób – np. romantyczną kolacją, tak, jak zrobili to uczniowie z Wielozawodowego Zespołu Szkół w Zatorze podczas konkursu gastronomicznego, który odbył się 5 marca 2018 r.
W zmaganiach kulinarnych wzięły udział cztery drużyny z klas I TŻ, II TŻ, III K oraz II TM/TI, których zadaniem było przygotowanie przystawki, dania głównego, deseru oraz aranżacja stołu.
Zaangażowanie, pomysłowość, smak i prezentacja przygotowanych przez uczniów potraw była ogromnym zaskoczeniem dla jury, w skład którego wchodzili: Pani Dyrektor Marta Bies, Pani Marzena Wróbel oraz Pan Marek Mroczek. Wybór nie był łatwy, ale po rzetelniej degustacji i długich naradach udało się wyłonić zwycięzców:
I miejsce zdobyła drużyna z klasy II TŻ – Dominika Dzidek, Mateusz Kubas, Vitalii Prymak, Natalia Wawrzyniak.
II miejsce drużyna z klasy III K – Natalia Łoboda, Jakub Paluch, Wiktoria Szot.
III miejsce drużyna z klasy I TŻ – Monika Dziuba, Karolina Kozak, Anna Piegza, Martyna Talar.
Dodatkową nagrodę, przyznaną przez uczniów za najlepiej udekorowany stół otrzymała drużyna z klasy I.
Wszystkim uczniom serdecznie gratulujemy i zapraszamy do obejrzenia galerii!
{gallery}2018/9{/gallery}
{backbutton}