KULINARNE SMAKI MAŁOPOLSKI 2019
20 lutego 2019r w WZS stanęło do rywalizacji w konkursie o charakterze regionalno-kulinarnym aż 11 drużyn reprezentujących klasy trzecie gimnazjum i klasy ósme okolicznych szkół podstawowych. Były to szkoły w kolejności alfabetycznej: z Graboszyc, Podolsza, Przeciszowa, Smolic i Zatora.
. Konkurs „Kulinarne smaki Małopolski”, którego jesteśmy organizatorami ma na celu popularyzowanie niezwykłych walorów turystycznych Małopolski i Doliny Karpia oraz promowanie tradycyjnych produktów regionalnych Małopolski. Oj! Działo się, działo!
W konkursie łączącym wiedzę o regionie i jego tradycjach kulinarnych istotną rolę odgrywały również umiejętności wykorzystywane w praktyce życia codziennego. Wszystkie konkurencje dostarczały zawodnikom i publiczności wiele emocji, ale punktem kulminacyjnym była konkurencja finałowa: rozpoznawanie po smaku produktów regionalnych Małopolski. Po zaciętej rywalizacji wyłoniliśmy zwycięzców:
I miejsce- kl.8 Graboszyce,
II-kl.3G Podolsze
III- kl.8A Zator.
Tuż za podium z równą ilością pkt znalazły się kl.3G Graboszyce i kl.3G Przeciszów.
Po rozdaniu nagród zaprosiliśmy wszystkich uczestników wraz z opiekunami oraz zaproszonych gości, którzy zawitali w naszym Wielozawodowym Zespole Szkół na poczęstunek i krótki pokaz kulinarnych umiejętności w wykonaniu naszych uczniów. Mamy nadzieję, że wszystkim smakowało!
{gallery}2019/8{/gallery}
{backbutton}