24
lis
UDZIAŁ W TARGACH HORECA I GASTROFOOD
Kategoria: aktualności
Comments
W dniu 18 listopada 2022 r. uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych pod opieką pani Agnieszki Talik i pani Ewy Frączek wzięli udział w Międzynarodowych Targach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA oraz Targach Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD organizowanych cyklicznie w Krakowie. Młodzież miała możliwość zapoznać się z nowoczesnym sprzętem, wyposażeniem oraz obowiązującymi trendami w branży gastronomicznej. Ponadto uczniowie mogli zobaczyć profesjonalnych kucharzy w czasie pracy, a także degustować przygotowane przez nich potrawy.
Ważnym punktem uczestnictwa w targach był udział uczennic z klasy IV: Klaudii Pawlik, Julii Suski i Gabrieli Grubki w pokazie kulinarnym „Potrawy z dziczyzny”, w którym dziewczyny z najwyższą klasą zaprezentowały swoje umiejętności. Praca ze znakomitymi szefami kuchni panem Janem Filipczykiem i panem Marcinem Polusem była okazją do zdobycia nowej wiedzy racjonalnie i efektywnie wykorzystywanej w praktyce. Doceniając tak cenny pod względem edukacyjnym czas, dziękujemy panu Janowi Filipczykowi za umożliwienie wzięcia udziału w pokazie kulinarnym.
{gallery}2022/34{/gallery}
{backbutton}