Podstawowym celem kształcenia w zawodzie technik organizacji turystyki jest przygotowanie absolwenta do organizacji, koordynacji i nadzoru obsługi turystycznej. Absolwent potrafi badać rynek usług turystycznych w zakresie popytu i podaży usług turystycznych, a także efektywności finansowej i społecznej firm turystycznych.
Przedmioty rozszerzone: geografia, język angielski
Technik żywienia i usług gastronomicznych kształtuje umiejętności związane z planowaniem i organizacją żywienia w zakładach żywienia zbiorowego i żywienia rodziny. Uczniowie uczą się urządzać zakłady gastronomiczne, gospodarstwo domowe, umiejętnie sporządzać potrawy - zgodnie z zasadami żywienia.
Przedmioty rozszerzone: biologia, język angielski
Informatyka to bardzo nowoczesna i dynamicznie rozwijająca się dziedzina wiedzy. Wykorzystywana jest niemal we wszystkich sferach naszego życia od nauki poprzez przemysłu skończywszy na rozrywce.Podejmując naukę w zawodzie technik informatyk uczeń uzyskuje wiedzę i umiejętności w trzech obszarach branży informatycznej.
Przedmioty rozszerzone: informatyka, matematyka
Mechatronika – to dziedzina techniki, która została zapoczątkowana w latach 70. XX wieku, początkowo w Japonii na bazie nowych osiągnięć w elektronice. Z czasem zaczęła się rozwijać w dziedzinę akademicką, co stało się podstawą do nauczania jej na poziomie szkół średnich zawodowych i zasadniczych
Przedmioty rozszerzone: matematyka, fizyka
Zapraszamy na zajęcia z języka angielskiego zawodowego. „W poszukiwaniu inspiracji – wyjazdy uczniów oraz kadry pedagogicznej” projekt nr 2024-1-PL01-KA121-VET-000235636 realizowany w ramach Akredytacji nr 2023-1-PL01-KA120-VET-000188225 Erasmus+ 2024/2025 Spotkania z języka angielskiego ogólnego (MS Teams) Numer Spotkania Data (Dzień) Godzina i Czas trwania 1......
Zapraszamy na zebranie z rodzicami w dniu 18.12.2024 r. o godzinie 17.00 w auli, a następnie w salach według poniższego harmonogramu...
Pani Dyrektor Marta Bies wraz z grupą uczniów i nauczycieli reprezentowali Wielozawodowy Zespół Szkół podczas wydarzenia Zatorski Karp na Świątecznym Stole czyli Powiatowy Przegląd Stołów Wigilijnych, które odbyło się w sobotę w restauracji „Colorado” w Western Camp Resort w Zatorze. Organizatorami wydarzenia, nad którym honorowy......